Bayramlar

Uluköyde Yağmur Duası (23 Mayıs 2010 Pazar)
Köyümüzde her yıl Geleneksel olarak kutladığımız ve Allahü tealadan Bereket,rahmet ve bol su, bol ürün için, hayvanlarımıza bol ot olup iyi ürün vermesi için, Her türlü afet ve felaketlerden uzak olmak için , hayırlı ve bereketli bir mahsül vermesi için yapılan yağmur duası bu sene 23 Mayıs Pazar günü bir şölen, bir bayram gibi coşkuyla kutlandı.

Öğlen namazından sonra 2 rekat yağmur namazı cuma namazı gibi kılındı.Namazdan sonra Hoca efendi yağmur hutbesi irat etti. Ve ayakta yağmur duası yapıldı. Dualar edildi. Beypazarında yaptırılan Güveç ayran ve arkasından helva erkeklere köy kahvesi ve cami avlusunda ve kadınlara da imam lojmanında ikram edildi.

Fotoğrafların SlideShowu için Tıklayınız...>>>

 
Uluköyde Yağmur Duası (22 Mayıs 2011 Pazar) Köyümüzde her yıl Geleneksel olarak kutladığımız ve Allahü tealadan Bereket,rahmet ve bol su, bol ürün için, hayvanlarımıza bol ot olup iyi ürün vermesi için, Her türlü afet ve felaketlerden uzak olmak için , hayırlı ve bereketli bir mahsül vermesi için yapılan yağmur duası bu sene 22 Mayıs Pazar günü bir şölen, bir bayram gibi coşkuyla kutlandı. Öğlen namazından sonra 2 rekat yağmur namazı cuma namazı gibi kılındı.Namazdan sonra Hoca efendi yağmur hutbesi irat etti. Ve ayakta yağmur duası yapıldı. Dualar edildi. Beypazarında yaptırılan Mercimek çorba, Etli sebzel pilav, Etli nohut, Ayran ve arkasından Tulumba tatlısı erkeklere köy kahvesi ve cami avlusunda ve kadınlara da imam lojmanında ikram edildi.Resimler...>>>

Son Güncelleme ( Cuma, 13 Haziran 2014 15:07 )

 
 Uluköyde Ramazan Bayramı 2008
30 Eylül 2008 Salı günü Bayram namazından sonra Ramazan Bayramı için Cami avlusunda Bayramlaşma
Bayramlaşma Videoları(AVI)2008 Yılı   

Son Güncelleme ( Cuma, 13 Haziran 2014 15:31 )

 
Uluköyde Yağmur Duası (04 Mayıs 2008 Pazar)
Köyümüzde her yıl Geleneksel olarak kutladığımız Yağmur Duası.
Her sene Nisan ayının son veya mayıs ayının ilk haftalarında kutlanan Hacet Bayramı bu sene mayıs ayının ilk pazar günü kutlandı. Uzaktan ve yakından gelen misafirler ve yakın komşu köylerden gelen misafirlerin de katıldığı hacet bayramı geçen yıl olduğu gibi yağmurlu bir günde yapıldı. Yağmur duası arazi ıslak olduğu ve yağmur yağdığı için cami içinde yapıldı. Köylülere ve gelen misafirlere Etli pirinç pilavlı güveç, ayran ve pişmaniye helvası ikram edildi.
 

Uluköyde Yağmur Duası (29 Nisan 2007 Pazar)
Köyümüzde her yıl Geleneksel olarak kutladığımız Yağmur Duası.
Allahü tealadan Bereket,rahmet ve bol su, bol ürün için, hayvanlarımıza bol ot olup iyi ürün vermesi için, Her türlü afet ve felaketlerden uzak olmak için , hayırlı ve bereketli bir mahsül vermesi için yapılan yağmur duası bir şölen, bir bayram gibi coşkuyla kutlanmaktadır. 

Öğlen namazından sonra 2 rekat yağmur namazı cuma namazı gibi kılınıyor.Namazdan sonra Hoca efendi yağmur hutbesi irat ediyor. Ve ayakta yağmur duası yapılıyor. Hazırlanan yağmur duası yemekleri erkeklere Köy kahvehanesinde, kadınlara da cami avlusunda ikram edilmektedir.

Son Güncelleme ( Salı, 19 Ocak 2010 17:17 )

Devamını oku...

 
Diğer Makaleler...
<< Başlangıç < Önceki 1 2 Sonraki > Son >>

Sayfa 1 / 2
Free Web Hosting