Uluköyden Haberler

 8 Kasım 2009 Pazar günü köyde bulunan kadın erkek bütün köylülerin katılımı ile Mezarlık temizlendi. Muhtar Mehmet Kaya ve Köselerin Hacı'nın traktörü ile temizlenen 40 traktör ot derelere götürülüp atıldı.

Resimler Slideshow için Tıklayınız...>>> 

Son Güncelleme ( Cuma, 22 Ocak 2010 15:45 )

 

29 Mart 2009 Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerde Uluköyden
yeni bir muhtar adayı çıkmadığı için eski muhtar Mehmet Kaya
aday olmak istememesine rağmen "Köy muhtarsız olmaz" diyerek
yeniden aday olmak zorunda kaldı.
Köyün tamamının oyunu alan Mehmet Kaya tekrar muhtar seçildi.

Azalıklara ise şu isimler seçildi;

1) Ünsal Evren
2) Muhterem Aladağ
3) Mehmet Ergin
4) Şenol Dayı

Son Güncelleme ( Cumartesi, 05 Nisan 2014 11:36 )

 
Yeni İmam Emin KORKUT 22 Aralık 2009 günü görevine başlamıştır.

Emin Korkut, Bartın doğumlu olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Yaklaşık 2 yıldır köyümüzde imamlık yapan Onur Hocanın İstanbul'a tayini çıkması nedeniyle 19 Ekim 2008 Pazar günü köyümüzden ayrıldı. Nakliye kamyonuna eşyaları yüklendikten sonra imamlık evinin önünde toplanan köylülerle tek tek vedalaştı. Köylülere hitaben duygulu bir konuşma yapan Onur Ocakdan;"Uluköy'ü ve Uluköylüleri çok sevmiştim, çok sıcakkanlı ve misafirperver insanlar, hepinizi çok özleyeceğim hiç bir zaman unutmayacağım, burdan ayrılmak istemezdim fakat İstanbul'da ailemin yanında olmak zorundayım, Allahaısmarladık hakkınızı helal ediniz" diyerek üzüntülü bir şekilde veda etti. Uğurlamaya gelen köylülerde "Allah yolunu açık etsin biz hakkımızı helal ettik sen de hakkını helal et" diyerek göz yaşları içinde Onur hocaya güle güle dediler.

Onur hocaya bundan sonaraki görevinde ve hayatında başarılar diliyor, kendisine ve ailesine Allahü tealadan sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyoruz.

Güle Güle Onur Hoca............(Çarşamba, 22 Ekim 2008)

 

Evet Evet Yanlış duymadınız, Uluköyde Güneşik Hasatı Başladı..! Siz Çeltik Hasatı Başladı sandınız fakat değil.
Uluköyde Yüzyıllardır devam eden çeltik ekimi artık tarihe karıştı. Çeltik resimleri de Uluköy sitesinde nostalji oldu. Çeltik nasıl bir şeydi diye unutacak olursanız bu resimlere bakıp hatırlarsınız. Küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle yazın Aladağ çayının suyu kurudu, bu nedenle de 3 yıldır çeltikten yeteri randıman alınamadı ve köylüler her sene sezonu zararla kapattılar.Böyle olunca bu sene çeltik ekimi yapılmadı. Onun yerine ayçiçeği (Güneşik) ekildi. Köylülüler çeltiğe ve altın sarısı başaklara alışmıştı. Gün rengindeki güneşik tarlaları onlar için çok ilginç bir görünüm oluşturuyordu.

Devamını oku...

 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 Sonraki > Son >>

Sayfa 3 / 6
Free Web Hosting