Uluköyden Haberler

(Pazartesi, 26 Mayıs 2008 Onur Ocaktan)

Uluköy İmamı Onur Hoca 23 Mayıs 2008 Cuma günü Nallıhan Müftülüğü tarafından görevlendirilerek  resmi görevli olarak Ankara'nın ilçesi olan Akyurt merkez camisinde Cuma vaazı  verdi. Onur Hoca ile  tanışmak isteyen birçok cami cemaatı da Uluköy' ü böylece tanımış oldu.

 

(Pazartesi, 26 Mayıs 2008 Onur Ocaktan)

Camimizin hemen yan tarafındaki arsa değerlendirilerek genişletilmeye başlanmıştır.Mevcut gasilhanenin yanından başlanarak duvar örülmeye başlanmıştır. Amaç şu anki mevcut cenaze namazı kılma yerini  en az 2 katına çıkarmak, düzenli bir kömürlük yapmak ve  insanların dinleneceği banklar koymaktır. Emeği geçen  başta köyümüzün muhtarı Mehmet Kaya olmak üzere duvarın inşaatını gerçekleştiren Şenol ustaya teşekkürü bir borç biliriz.

Bu konuda Köyün muhtarı Mehmet Kaya şunları söyledi." Caminin bahçesinde bulunan gasilhane ve musalla taşının olduğu alan çok dardı. Ceneze olduğunda ceneze namazı kılınırken sıkışıklığa neden oluyordu. Musalla taşının öündeki cenaze namazı kılınan alanı genişlettik ve böylece daha kalabalık bir cemaat olduğunda sıkışıklık yaşanmayacak. Caminin ve köy kahvesinin ihtiyacı olan kapalı bir kömürlük yaptık. Ayrıca; Caminin bahçesine  ağaçların altına insanların oturup dinleneceği banklar koyduk"

 

Köyümüzün eşrafından Kore gazisi, Hacı Mustafa YAVAŞ tarafından  Uluköy köy camimize 20 Mayıs 2008 tarihinde genişliği 80 cm. olan avize taktırılmıştır. Takılan avize camimize ayrı bir hava ve ayrı bir güzellik  vermiştir. Avizenin takılmasında emeği geçen ustalara ve avizenin takılmasına vesile olan hacı amcaya Cenabı hak merhamet etsin. Kesesine bol bereket versin ,başka hayırlar yapmasını nasibi müyesser etsin . (Amin) (Pazartesi, 26 Mayıs 2008 Onur Ocaktan)

 

(Çarşamba, 21 Mayıs 2008)

Merhaba Uluköylüler,
Yeni web sitemiz yeni tasarımıyla yayına girmiştir. Ziyaretçi defterimiz ve forumumuz sürekli ve kesintisiz hizmete devam etmektedir. Sitemize ve forumumuza üye olabilir ,yorumlarınızı , görüşlerinizi, bilgilerinizi ve dosyalarınızı orada paylaşabilirsiniz..
Hepinize sağlıklı ve hayırlı günler dilerim.
Moderatör: Malik Ünal

 

(Pazartesi, 19 Mayıs 2008 Onur Ocaktan)

19 Mayıs 2008 tarihinde kapalı mekanlarda ve kahvehanelerde sigara içme yasağının başlamasıyla birlikte Uluköy kahvehanesi de artık dumansız ve kokusuz bir ortam haline geldi. Sigara tiryakileri gönüllü olarak ve isteyerek bundan sonra "Uluköy kahvehanesinde" bundan böyle sigara içmeyeceklerini, sigara içmek isteyenlerin de kahvehanenin önündeki açık oturma alanında içip diğer içmeyen vatandaşlara zarar vermeyeceklerini söylediler.
Kahvehane çalıştırıcısı Şenol Dayı masalardaki küllükleri kaldırdıklarını ve yerlerine çiçek koyduklarını söyledi. "Bundan sonra kahvehanemiz sigara değil gül kokacak" dedi. Sloganımız ve hedefimiz : "Dumansız ve kokusuz bir Uluköy Kahvesi"

 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 Sonraki > Son >>

Sayfa 4 / 6
Free Web Hosting