Uluköyden Haberler

Uluköyde Yağmur Duası (04 Mayıs 2008 Pazar)
Köyümüzde her yıl Geleneksel olarak kutladığımız Yağmur Duası.
Her sene Nisan ayının son veya mayıs ayının ilk haftalarında kutlanan Hacet Bayramı bu sene mayıs ayının ilk pazar günü kutlandı. Uzaktan ve yakından gelen misafirler ve yakın komşu köylerden gelen misafirlerin de katıldığı hacet bayramı geçen yıl olduğu gibi yağmurlu bir günde yapıldı. Yağmur duası arazi ıslak olduğu ve yağmur yağdığı için cami içinde yapıldı. Köylülere ve gelen misafirlere Etli pirinç pilavlı güveç, ayran ve pişmaniye helvası ikram edildi.

Son Güncelleme ( Cuma, 15 Ocak 2010 14:09 )

 
Uluköyde Sigarayı Bırak ! Kampayası Başladı....(Cumartesi, 15 Mart 2008 Onur Ocaktan)
Sigara içme yasağı 19 mayısta başlıyor.
19 mayıs gelmeden Köyümüzün okuma odasında (kahve) de bundan böyle sigara içilmiyor
sigarayı komple bırakanlar:
1.)Mehmet Genç
2.)Mustafa Kılıç
3.)Sedat Üstün
4.) Hamza Ada

Ayrıca diğer içenlerden Mehmet Ergin (arabacı ) da sigarayı bayağı azalttım diyor.
Darısı diğer içenlerin diğer tiryakilerin başına.

Son Güncelleme ( Cuma, 15 Ocak 2010 14:06 )

 

İmam Lojmanı inşaatı bitti...(Salı, 25 Aralık 2007)
İmam lojmanı tamamlanarak oturulacak hale geldi. İmam Onur Ocakdan 22 Aralık 2007 Cumartesi günü yani Kurban bayramının 3.günü yeni imam lojmanına taşınarak oturmaya başladı. Onur hoca başta Uluköy muhtarı Mehmet Kaya'ya,ihtiyar heyetine lojmanın yapılmasında maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür etti. Onur hoca "-Uluköy böyle güzel ve temiz betonarme bir imam lojmanına kavuştuğu için çok şanslıyız. İlk ben oturmam hasebiyle çok mutluyum. Bundan sonra köye gelen imamlar daha rahat ve temiz bir lojmanda oturmanın huzurunu yaşayacaklar" dedi.

 

Son Güncelleme ( Cuma, 15 Ocak 2010 14:00 )

Devamını oku...

 
Uluköyde Çeltik Devri Kapanıyor mu? (Pazartesi, 24 Aralık 2007)
Kurban Bayramının 2.günü Uluköy kahvehanesinde yapılan toplantıdaki oylamada büyük çoğunluk çeltik ekmeme yönünde karar verdi.
Yüzyıllardır dedelerinden gördüğü gibi çeltik tarımı yapan Uluköylüller tarihi bir karar aldı. Muhtar Mehmet Kaya konuyla ilgili şunları söyledi.
"Son 3 yıldır yaşadığımız kuraklık nedeniyle köyümüzden geçen Aladağ çayı kurudu. 3 yıldır çeltik mahsülünden yeterli verimi alamadık ve yaptığımız masrafları dahi karşılayamadık. Dünyada ve ülkemizde küresel ısınma ve kuraklığın devam edeceği düşünülerek artık bundan sonra çeltik tarımını köyümüzde yapmamaya karar verdik. Yapılan oylamada büyük çoğunluk kararını bu yönde verdi. Sulu araziye bundan sonra ekin, ay çiçeği, bostan ve sebze ekmeyi düşünüyoruz. Sulu tarlalara Yüzyıllardır atamızdan, dedemizden ve babamızdan gördüğümüz gibi çeltik ekiyorduk. Çeltik ekmeyi bırakmak bizim için zor bir karardı, fakat kuraklık nedeniyle bunu yapmaya mecbur olduk".

Son Güncelleme ( Cuma, 15 Ocak 2010 12:57 )

 
Uluköy'de Bayramlaşma
 Ramazan Bayramı 12 Ekim 2007 Cuma (Cumartesi, 13 Ekim 2007)

AREFE GÜNÜ:
Bayramdan bir gün önce arefe günü ikindi namazını camide kıldıktan sonra köyün bütün erkekleri toplu olarak mezarlığa giderler. Mezarlığın kapısı açılır herkes huşu içinde ve saygılı bir biçimde mezarlığın kapısından girerken fatihalar okuyup ölülerin ruhlarına gönderirler. Bütün herkes Mezarlığın tam orta yerinde yere çömelip bazıları da mezar taşlarının kenarlarına oturup kur'an-ı kerimi dinlemeye başlarlar. Hocalar yasin- şerif, ihlas-ı şerif, kul euzular, fatiha ve Bakara suresinin baş tarafını elif-lam-mim kısmını da okuyup arkasından dua etmeye başlarlar. 
Dua edildikten sonra fatiha denir ve önce peygamberimiz Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi vesellem efendimize diğer peygamberlere,ehli beyte,eshab-ı kirama,evliyalara,ölmüş yakınlarımıza,mezarlıkltaki bütün müminlere ve tüm müminlerin ruhlarına hediye edilerek fatiha okunur. Herkes oturduğu yerden kalkıp mezarlığa dağılıp kendi yakınlarının kabirlerinin başına gidip orada da selam verir ve ruhlarına fatiha,ihlas ve yasin-i şerif okuyarak ruhlarına hediye ederler.

Son Güncelleme ( Cuma, 15 Ocak 2010 12:52 )

Devamını oku...

 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 Sonraki > Son >>

Sayfa 5 / 6
Free Web Hosting